Mocktails van Cocktails thuis

Wil of mag je geen alcohol maar wil je toch kunnen genieten van een heerlijk drankje tijdens een gezellige avond? Dan zijn de mocktails van Cocktails-thuis een ideale uitkomst en onmisbaar! Een mocktail is fris van smaak en het is een absolute dorstlesser tijdens een warme zomersedag. En omdat er geen alcohol in zit kun je het de hele avond blijven drinken. De mocktails zijn er in verschillende varianten, waardoor er voor iedereen (nieuw) favoriet drankje bestaat.se

Klant en klare mocktails

Voordat wij de mocktails selecteren, worden de dranken eerst op smaak en kwaliteit getoetst. Hierdoor bestel je bij Cocktails-thuis enkel en alleen de beste mocktails! Onze mocktails worden altijd vers gemixt op bestelling en zijn kant en klaar, waardoor je alleen maar even hoeft te schudden en in te schenken. Zorg voor een finishing touch met de gewenste garnering en geniet van een heerlijke zelfgemaakte mocktail.

Ruim en veelzijdig assortiment aan cocktails

Wij van Cocktails-thuis hebben een veelzijdig assortiment aan verschillende cocktails, mocktails en Gin-Tonics. Daarnaast bieden wij meerdere drankjes aan die wij leuk vinden om te maken en onze klanten graag van mee laten genieten. Onze mocktails kun je gemakkelijk vanaf je bank bestellen en op ieder gewenst moment thuis laten bezorgen. Jij hoeft enkel en alleen thuis te zijn als de bezorger voor de deur staat.

Wat is een mocktail?

Een mocktail staat ook wel bekend als een virgin cocktail. Een virgin cocktail is een cocktail zonder alcohol. De naam mocktail is ontstaan door het Engelse woord ‘mock’ wat ‘nep’ betekent. Kortom een mocktail is een neppe cocktail, zonder alcohol. Dat is echter het enige verschil, want net als bij een gewone cocktail worden verschillende ingrediënten met elkaar gemixt en geserveerd in een feestelijk glas.

Waar bestaat een mocktail uit?

De mocktails zijn alcoholvrije dranken welke voornamelijk bestaan uit frisdranken, vruchtensappen, fruit, siropen en andere alcoholvrije ingrediënten. De gewenste ingrediënten worden door middel van een cocktailshaker gemixt en geserveerd in een prachtig glas. Bij mocktails wordt de rand van het glas vaak in water en vervolgens in suiker gedoopt, wat resulteert in een feestelijk effect.

Wanneer is de mocktail onstaan?

De mensen die liever geen alcohol wilden drinken, moesten het doen met frisdranken en sappen. Op dit moment is de mocktail ontstaan. De mocktail ontstond uit de behoefte bij deze personen naar aantrekkelijke drankjes. Echter gaat het verhaal dat deze zogenaamde mocktails al eerder waren ontdekt. Sommige vergelijken de mocktails zelfs met de soda fountains die in de VS populair waren. 

Wat voor soort mocktails zijn er?

Mocktails zorgen uiteraard voor een feestje en ze mogen dan ook niet ontbreken. Maar welke soorten mocktails bestaan er nou eigenlijk? Van iedere cocktailsoort is er ook een mocktail variant, maar deze kunnen wij uiteraard niet allemaal opschrijven. Wij hebben echter een achttal bekende mocktails op een rijtje gezet:

 • Virgin on the beach: De Virgin on the beach mocktail is de alcoholvrije variant van de Sex on the beach cocktail. Deze mocktail is dan ook een echte klassieker in de mocktailwereld en het zorgt voor een warm en zomers gevoel.

 

 • Virgin Mojito: De Virgin Mojito is een frisse, simpele en lekkere mocktail die niet mag ontbreken. De mocktail bestaat uit suiker, limoensap, bruisend water en munt, wat ervoor zorgt dat het een populaire zomerse cocktail is.

 

 • Virgin Pornstar Martini: De Virgin Pornstar Martini bestaat uit passievruchtsap, suikersiroop en limoensap. Het is dan ook een echte uitslover en het wordt gezien als het meest sexy drankje tijdens een meidenavond.

 

 • Virgin Strawberry Mijito: De Virgin Strawberry Mojito is een van onze favoriete mocktails tijdens een zomeravond. Het smaakvolle drankje bestaat uit ingrediënten die samen voor een zoete en frisse smaak zorgen.

 

 • Virgin Espresso Martini: Koffie in de vroege ochtend is natuurlijk heerlijk, maar een Virgin Espresso Martini maakt het moment compleet. De mocktail is een degelijke en vooral lekker optie voor als je in de ochtend of avond een cocktail wilt drinken.

 

 • Fresh Lemonade: Deze heerlijke en simpele mocktail bestaat uit citroensap, suikersiroop en bruisend water, waardoor het verfrissend is. De perfecte uitkomst als je van een cocktail wilt genieten, maar dan zonder alcohol.

 

 • Arnold Palmer: Dit is het ultieme zomerdrankje! De Arnold Palmer is een verfrissende mcoktail welke gemaakt is met thee, citroensap en suikersiroop. Het is al sinds de jaren zestig een populair drankje in bars en restaurants.

 

 • Lyre’s Virgin Gin Tonic: De lyre’s mocktail is een gestookte cocktail zonder alcohol. Hierdoor is het een heerlijke mocktail en je kan zo veel ervan genieten als je zelf zou willen.

 

Wat heb je nodig voor het maken van een mocktail?

Wil je zelf je mocktails maken? Een aantal benodigdheden zijn dan van groot belang en deze wij hebben wij hieronder op een rijtje gezet:

 

 • Cocktailshaker: De shaker gebruik je voor het mixen van de ingrediënten en ijsblokjes.
 • Jigger: De perfecte uitkomst om te bepalen welke hoeveelheid alcohol je nodig hebt.
 • Muddler: Voor sommige cocktails moet je ingrediënten kneuzen om de smaak beter naar boven te halen.
 • Zeefje: Hiermee worden de meeste cocktails gezeefd en een cocktailzeef is daarvoor uitermate geschikt.

 

Tip: Bij het maken van mocktails is een juiste verhoudingen tussen ijs en de ingrediënten van cruciaal belang. Gebruik dus voldoende ijs en niet te veel suikersiroop of vruchtensap.

Bestaat de perfecte mocktail?

De perfecte mocktail bestaat niet, maar de perfecte mocktail voor het moment wel. Tijdens het maken van een mocktail, vraag jezelf af op welke moment je hem wilt drinken. Een Virgin on the Beach is een heerlijke mocktail, maar deze drink je natuurlijk niet tijdens het avondeten. Bepaalde mocktails zijn beter om te drinken tijdens het avondeten en sommige mocktails zijn meer geschikt tijdens een feestje op een warme zomeravond.

Advies nodig over kant en klare mocktails?

Ben je op zoek naar een specifieke of bijzondere mocktail welke je kan serveren tijdens een bijzondere gelegenheid? Neem contact met ons op! Samen met onze specialist helpen je graag zoeken naar de perfecte mocktail tijdens elke gelegenheid. 

Neem kijkje in ons assortiment en bestel jouw favoriete mocktail!