Cocktails van Cocktails-thuis

Heb je geen tijd of energie om zelf je cocktail te maken? Kies dan voor een kant en klare cocktail van Cocktails-thuis! De feestelijke drankjes zijn beschikbaar in vele smaken en mogelijkheden, waardoor wij voor iedereen een favoriete tropische cocktail hebben. Het bestellen van de gewenste smaak is zeer gemakkelijk en het kost je geen tijd. Het enige wat jij hoeft te doen is populaire cocktails serveren in een mooi glas met veel ijs. 

Wij hebben niet alle cocktails in ons assortiment.

Excuses daarvoor, er zijn zoveel lekkere cocktails om uit te kiezen dat wij een selecte keuze hebben gemaakt. 

Is er een specifieke cocktail waar je naar opzoek bent? Laat het ons weten wij kunnen namelijk bijna alles maken!

Klant en klare cocktails

Voordat wij de cocktails selecteren, worden de dranken eerst op smaak en kwaliteit getoetst. Hierdoor bestel je bij Cocktails-thuis enkel en alleen de beste verse ingrediënten. Onze cocktails worden altijd vers gemixt op bestelling en zijn kant en klaar, waardoor je alleen maar even hoeft te schudden en in te schenken. Zorg voor een finishing touch met de gewenste garnering en geniet van een heerlijke zelfgemaakte cocktail. Maak je verse cocktails thuis zelf af met crushed ijs en vers fruit, zoals een schijfje citroen, partjes limoen, schijfje sinaasappel.

Ruim en veelzijdig assortiment aan cocktails

Wij van Cocktails-thuis hebben een veelzijdig assortiment aan verschillende cocktails, mocktails en Gin-Tonics. Daarnaast bieden wij meerdere drankjes aan die wij leuk vinden om te maken en onze klanten graag van mee laten genieten. Onze cocktails kun je gemakkelijk vanaf je bank bestellen en op ieder gewenst moment thuis laten bezorgen. Jij hoeft enkel en alleen thuis te zijn als de bezorger voor de deur staat. 

Wat is een cocktail?

Een cocktail is een mixdrankje en bestaat uit minimaal drie verschillende ingrediënten, waarvan er minimaal twee drinkbaar zijn en één alcohol bevat. Voorbeelden van bekende cocktails zijn Gin-Tonic, Pina Colada en Mojito. Als het gemengde drankje uit slechts twee (2) dranken bestaat, dan is het een samengestelde drank en geen cocktail. Veel ingrediënten die worden gebruikt zijn gedistilleerde dranken, zoals likeuren, siropen en vruchtensappen.

Waar bestaat een cocktail uit?

De basis van een cocktails bestaat in veel gevallen uit een sterke drank, zoals whisky, wodka, rum of tequila. Een ‘modifier’ zorgt vervolgens voor de gewenste smaak en hier kan je een likeur, vruchtensap of siroop voor gebruiken. De ‘flavouring’ is het aroma die voor de kleurencombinatie zorgt. De lekkerste cocktail wordt altijd gemixt met ijsblokjes, wat zorgt voor koeling en een verdunning van de alcohol.

Wanneer is de cocktail ontstaan? 

Er bestaan veel verschillende verhalen over het ontstaan van de cocktail. Sommige zeggen dat het bij de Egyptenaren is ontstaan en anderen zeggen bij Chinezen. Het woord “cocktail” is echter een Engels woord, dat in negentiende eeuw ontdekt werd. De letterlijke betekenis van het woord “cock tail” is hanenstaart en dit komt hoogstwaarschijnlijk door de kleurencombinaties van de cocktail. 

Wat voor soort cocktails zijn er? 

Cocktails zijn natuurlijk een feestje in je glas, maar welke bekende cocktails bestaan er nou eigenlijk? Er zijn uiteraard heel veel soorten en wij kunnen niet alle drankjes op een rijtje zetten. Wij hebben acht (8) bekende cocktails op een rijtje gezet en wij hopen dat jouw (nieuwe) favoriet ertussen staat: 

 • Sex on the beach: Deze klassieke cocktail is een echte klassieker in de cocktailwereld en is dan ook terug te vinden op alle cocktailkaarten van strandtenten. De Sex on the beach zorgt voor een heerlijk zomers gevoel. 

 • Mojito: Iedereen kent hem wel! De Mojito is één van de meest populaire cocktails van de laatste jaren. Het friszure van de limoen en de natuurlijke rum zorgen voor een ware smaakexplosie. 

 • Pornstar Martini: De Pornstar Martini is een sexy drankje welke bestaat uit wodka, passoa, passievruchtsap en limoensap. Er zit echter geen echte Martini in deze cocktail, maar dat maakt hem niet minder lekker. Een aanrader voor alle cocktaildrinkers. 

 • Long Island Ice Tea: Deze cocktail heeft een Ice Tea achtige kleur en dit is dan ook waar de naam “Long Island Ice Tea” vandaan komt. De cocktail beschikt echter over een grote hoeveelheid alcohol, waardoor het een cocktail is die je moet liggen. 

 • Cosmopolitan: De Cosmopolitan is lichtroze van kleur en zeer zoet van smaak, waardoor het een absolute must-have is tijdens een meidenavond. Het drankje is bekend geworden door de show ‘Sex in the City’ en is dan ook zeker een aanrader. 

 • Espresso Martini: In deze cocktail zit geen Martini, maar de basis is Wodka. De Wodka gecombineerd met koffie maakt het een degelijke en vooral lekkere optie voor als je ’s avonds een cocktail wilt drinken. 

 • Tom Collins: Deze cocktail is ideaal als je een keer iets nieuws wilt proberen en is dan ook zeker een aanrader. De Tom Collins heeft een heerlijk zachte smaak en is uitermate geschikt voor iedere cocktailliefhebber. 

 • Buddha Surprise: De Buddha Surprise bestaat uit limoen en citroengras, waardoor hij heerlijk verfrissend en zoet is. De oosterse smaken maken het een ideale klassieke cocktail aan het einde van een zomerse dag of bij een heerlijke oosterse maaltijd. 

Wat heb je nodig voor het maken van een cocktail? 

Wil je zelf je cocktails maken? Een aantal benodigdheden zijn dan van groot belang en deze wij hebben wij hieronder op een rijtje gezet:

 • Cocktailshaker: De shaker gebruik je voor het mixen van de ingrediënten en ijsblokjes.
 • Jigger: De perfecte uitkomst om te bepalen welke hoeveelheid alcohol je nodig hebt. 
 • Muddler: Voor sommige cocktails moet je ingrediënten kneuzen om de smaak beter naar boven te halen. 
 • Zeefje: Hiermee worden de meeste cocktails gezeefd en een cocktailzeef is daarvoor uitermate geschikt. 

Tip: Bij het maken van cocktails is een juiste verhoudingen tussen ijs en de ingrediënten van cruciaal belang. Gebruik dus voldoende ijs en niet te veel alcohol. 

Bestaat de perfecte cocktail?

De perfecte cocktail of de ideale cocktail recepten bestaat niet, maar de perfecte cocktail voor het moment wel. Tijdens het maken van een cocktail, vraag jezelf af op welke moment je hem wilt drinken. Een Sex on the Beach is heerlijk, maar deze drink je natuurlijk niet tijdens het avondeten. Bepaalde drankjes zijn beter om te drinken tijdens het avondeten en sommige drankjes zijn meer geschikt tijdens een feestje op een warme zomeravond.

Advies nodig over kant en klare cocktails?

Ben je op zoek naar een specifieke of bijzondere cocktail welke je kan serveren tijdens een bijzondere gelegenheid? Neem contact met ons op! Samen met onze specialist helpen je graag zoeken naar de perfecte cocktail tijdens elke gelegenheid. Neem kijkje in ons assortiment en bestel jouw lekkerste cocktail.