Wij van cocktails thuis houden van het genieten van cocktails. Maar ons concept staat ook voor gemak. Daarom hebben wij 5 cocktailrecepten voor jullie opgeschreven me tnog wat leuke weetjes. zodat jij dit weekend de cocktailkoning kan zijn bij jou feestje
1) Aperol Spritz
De aporol spritz is misschien wel een van de bekendste Italiaanse cocktails omdat hij fruitig, sprankelend en niet te zoet is
Recept van de Aperol Spritz
- 3 Delen Aperol (9 CL)
- 2 Delen Prosecco (6 CL)
- 1 Deel Spa Rood (3 CL)
Je build deze cocktail in het glas, voeg alle ingrediënten bij elkaar in het glas en geniet ervan.

Geschiedenis van de Aperol
Aperol wordt van oudsher gemaakt van verschillende druivensoorten zoals Barbera, Dolcetto en Lazzarino. Het werd in 1919 gecreëerd door twee broers – Luigi en Silvio Barbieri – maar werd na de Tweede Wereldoorlog opnieuw populair.
Het smaakt vergelijkbaar met Campari (hoewel het minder alcohol bevat), bevat hetzelfde suikergehalte met een lagere bitterheid, waardoor het gemakkelijker te drinken is dan zijn oorspronkelijke tegenhanger. Momenteel importeert Duitsland Aperol op een sterkte van 15%, hoewel dit binnenkort weer zal veranderen in 11%.
2) French 75
De French 75 is een cocktail die gemaakt is met Champagne, Gin, Citroensap en suikersiroop.
Recept van de French 75
- 30 ml Gin
- 15 ml citroensap
- 10 ml suikersiroop
- 90 ml champagne
- Vul een boston shaker met de Gin, Citroensap en suikersiroop.
- Top de shaker af met ijs en doe de deksel er op.
- Shake de shaker goed voor 10 seconden
- Fine strain de cocktail in het glas
- Top up met de champagne

Geschiedenis van de French 75
French 75 is een cocktail op basis van champagne, gemaakt van gin, citroensap en suiker. Het drankje dateert uit de tijd van de Grote Oorlog; het werd voor het eerst uitgevonden in 1915 in de New York Bar in Parijs – later Harry’s New York Bar – door barman Harry MacElhone. Er werd gezegd dat de mix zoveel kick had dat de mensen dachten dat ze beschoten werden met krachtige Franse 75mm artilleriegranaten terwijl ze het dronken.
3) Bellini
Een Bellini is een cocktail gemaakt met Prosecco en perzikpuree. Oorspronkelijk afkomstig uit Venetië, Italië is het een internationaal begrip geworden.
Recept van de Bellini
- 40 ml perzik sap of perzikpuree
- 80 ml Champagne
Je build deze cocktail in het glas, eerst de perziksap of pure en daarna vul je het af met de champagne

De geschiedenis van de Bellini
Ergens tussen 1934 en 1948 bedacht Giuseppe Cipriani de naam voor zijn gelijknamige cocktail – de Bellini. Misschien klinkt het je nu bekend in de oren, maar in die tijd begreep niemand echt wat hij bedoelde toen hij zei dat het hem deed denken aan het habijt van een heilige in een schilderij van Giovanni Bellini.
Wat ze wel wisten is dat deze ongewone kleur roze er verdomd goed uitziet bij zowat iedereen die net genoeg heeft om ervan te drinken. Gelukkig voor ons allemaal heeft de smaaksensatie zich sindsdien over de grenzen verspreid tot hij overal te vinden is. Met de heerlijke toevoeging van verse perziken elk zomerseizoen samen met die klokkende muzikale noten met dank aan Jean Marie Glaser, blijven de fans schreeuwen om meer!
4) Strawberry Martini
Met dit perfecte recept voor een aardbeienwodka-martini geniet je samen met je vrienden van een zoete, roze cocktail.
Recept van de Strawberry Martini
- puree van 5 aardbeien
- 50ml wodka
- 12,5 ml Aardbeien likeur
- halve limoen
- vul de boston shaker met de puree, wodka, aardbeien likeur en het sap van de halve limoen
- Vul hem af met ijs
- Shake de shaker voor minimaal 10 seconden
- Fine strain de cocktail in het glas
- Garneer af met een aardbei op de rand

Geschiedenis van de Strawberry Martini
Volgens Difford’s Guide werd de Strawberries Martini- een martini met aardbeien, vanillewodka en siroop – gecreëerd in Londen in het begin van de jaren ’90. En we zijn het er allemaal over eens, gebaseerd op zijn uiterlijk alleen, dat dit drankje absoluut geen gelijkenis vertoont met iets dat ook maar in de verste verte op een martini lijkt. Er bestaan gewoon geen martini’s zonder vermout of gin – die bestaan gewoon niet! Dat laat ons zonder enige aanwijzing over waar deze cocktail vandaan komt, behalve dat rond deze periode (eind jaren 90), de legendarische barman Dick Bradshaw was aangesteld als een soort mixologist in de Atlantic Bar and Grill. Tijdens zijn aanstelling daar vond hij een aantal klassiekers uit waaronder Bramble en Espresso Martinis- wie weet of hij ook Strawberries Martinis heeft uitgevonden? Wat wel duidelijk is, is dat deze klassieker nooit zou zijn ontstaan als hij de drankjes niet had gemixt op het exacte moment waarop het gebeurde.
5) Limonsecco of Limoncello Spritz
De limonsecco/Limoncello Spritz is misschien een iets minder bekende cocktail, maar dat maakt hem niet minder verfrissend!
Recept van de Limonsecco
- 30 limoncello
- 60 Prosecco
- 30 Spa rood
Deze cocktail build je net zoals de aperol spritz

Geschiedenis van de limonsecco
De limonsecco zelf heeft geen geschiedenis voor zover wij dat konden achter halen maar we kunnen je genoeg vertellen over de drank limoncello, hou onze blog in de gaten om hier meer over te weten te komen!
Welke cocktail ga jij dit weekend maken, en welke kende je nog niet?
Vind je het allemaal te veel werk om zelf je cocktails te maken? Bekijk dan ons ruime assortiment van cocktails, mocktails en Gin-tonics die je thuis kunt bestellen. Onze cocktails hoef je alleen maar even te schudden en in te schenken! check ze gemakkelijk via de onderstaande knoppen